Kényelmesen a vízparton - a horgászernyő

Az egyik tényező, ami igazán mostohává teheti a horgászatot, az az időjárás. Elázni a vízparton nem tartozik a legkellemesebb élmények közé, de említhetnénk akár a forró nyári napokat, mikor a tűző sugarak elől a legtöbbször nincs hova bújni. Teljesen kivédeni nem lehet minden kellemetlenséget, de szerencsére akad néhány hasznos kiegészítő, melyek segítségével elviselhetőbbé tehetjük a sanyarú horgászsorsot.

Az egyik ilyen a horgászernyő. A Webfishing Center Horgász Webáruház kínálatában ernyők többféle méretben is elérhetők, ezek közül most a 220 centiméterest mutatjuk be részletesebben. Nos ez az ernyő, hogy is fogalmazzak... nagy! Tényleg! Tökéletesen be lehet ülni alá úgy, hogy alig lóg ki valami az emberből a pontyozószékben terpeszkedve. Ha egyenesen ül - mondjuk egy ládán - akkor pedig semmi. A szerkezet masszív, erős anyagból készül, ezt a súlya is tükrözi. Egy szó, mint száz, az erős szövet és a merevítők ellen fognak állni a szélnek, emiatt nem kell aggódnunk.

Horgász ernyő

A legtöbb botzsákba könnyedén belefér.

Használaton kívül szalaggal közhetjük össze.

A kibontott ernyő és a letűző karó.

Az ernyőhöz lehet leszúró lábat is vásárolni, de alapesetben jár hozzá leszúró karó. Könnyedén lebökhető a vízparton, majd a karóra ráhúzható az ernyő. Az első szembetűnő különbség a hagyományos ernyőkkel szemben, hogy ennek feje dönthető. Nem kell trükkösen, szögben leszúrni a talajba, ha oldalról kapuk az áldást, egyszerűen kitekerhető egy rögzítő csap, és már lehet is állítani az ernyőn. Így mindig az éppen hulló eső vagy erősen sütő Nap irányába fordítva megóvhatjuk magunkat az elemektől.

Erős rögzítő bilincs.

A merevítő pálcák komoly gyűrűbe csatlakoznak.

A nyitott ernyő.

Az ernyő szélfogóként is remekül alkalmazható. A váz elég erős, hogy letámasszuk a merevítő rudakra és elég merev, hogy ellenálljon a szélrohamoknak. Ha annyiszor lett volan egy 100 Forintosom, ahányszor kifújta belőlem a szél a horgászat iránti lelkesedést, akkor nem lett volna gond - sokkal korábban - megvenni ezt az ernyőt. Persze így sem volt, szerencsére kedvező árú a portéka. Összecsukva kényelmesen befér bármelyik botzsákba. Cipekedés szempontjából a súlya sem számottevő. Ahova elfér két bot orsóstól, etetőanyag, vödör, szerelékes láda és merítő, ott ez az ernyő fel sem fog tűnni! Kivéve, ha belecsapnak az elemek a lecsóba.

A strapabíró kialakítás jegyei mindenütt megtalálhatóak.

Itt állítható az erynő dőlésszöge.

A pöckök nem hagyják elcsúszni megszorítás után.

Sokszor jön jól, hogy állítható.

Megdöntöve nagyobb árnyékot ad

Nem szeretném tovább szaporítani a szót, úgy hiszem, hogy a képek beszédesebbek. Aki szeretne huzamosabb időt eltölteni a vízparton, mindezt nem a legmostohább körülmények között, annak mindenképpen ajánlom a horgászernyő beszerzését. Jó érzés elővenni, kinyitni és élvezni az árnyékot vagy épp hallgatni az esőcseppek kopogását.

A csatlakozásokat szövet fedi.

Ütődéstől, szennyeződéstől védve.

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti igen széles horgászernyő kínálatunkat: LINK