Carp Expert Master Rod Pod szett

A Carp Expert egyik legújabb rod pod szetjét próbáltuk ki, mely nem csak a botok elhelyezésére kínál alternatívát, de a csomag tartalmaz két elektronikus kapásjelzőt és két szvingert is. Így a vásárlók kompakt egységben kapnak meg gyakorlatilag mindent, ami egy kétbotos pontyos horgászathoz a technikát illetően alapvetően szükséges. A rodpodról már készítettünk egy bemutató videót is, de most néhány részletgazdag képpel és gondolattal egészítenénk ki. A videó és a termék maga, a linken elérhető: LINK

 

Carp Expert Master Rod Pod szett

 

Az eszközök praktikus táskában kerültek elhelyezésre, így a szállítása egyszerűen megoldható. Kinyitva láthatjuk, hogy mindennek megvan a helye, az alkatrészek szépen elszeparálva tárolhatók benne, nem kocognak össze, nem karcolják egymást.

 

Carp Expert Master Rod Pod szett

 

A rod pod lábai elől, mint egy vadászövben a töltények, külön tartókban várják az összeszerelést. Apróság, de tényleg praktikus, hogy stabil a helyük, és szállítás közben nem érhetnek össze.

 

Carp Expert Master Rod Pod szett

 

A következő nagy, tépőzáras zsebet kinyitva, rögtön az elején külön kis tárhelyeken látható a két kapásjelző és a két szvinger.

 

Carp Expert Master Rod Pod szett

 

Ugyanennek a nagy zsebnek a mélyén vannak elhelyezve a bottartó első és hátsó felépítményei. Ezek egyébként azonosak, és azonos mértékben állíthatók. Bármelyik kerülhet előre vagy hátra. Ahogy látható, három bot elhelyezésére lett tervezve a rod pod, a botok egymástól való távolságát magunk határozhatjuk meg.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

Itt találkozhatunk azokkal a kis fém csavaros leszorító elemekkel, melyeket már a lábakon is felfedezhettünk. A kis karokkal gyorsan és stabilan rögzíthetjük a kívánt beállítást.

 

Carp Expert vMaster ROd pod szett

 

Természetesen a bottartók magassága is állítható, így megoldható, hogy a botok felfelé álljanak, vagy ha az időjárás vagy egyéb körülmény kívánja, akár a botspiccek a vízig is vezethetők.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

Az alap állványba a bottartók egy stabil csatlakozással érkeznek.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

Az alapszerkezet két vége, amibe a lábak jönnek, tömör fém, nem csak a szoros csatlakoztatást tesz lehetővé, de megadja a súlyát is a rod podnak, ami az egész szerkezet stabilitásához szükséges. Itt az "egyen" csavaros fém leszorítókat találhatjuk.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

A csatlakozási pont szépen, pontosan van megmunkálva, a menet erős, tartós feladat megoldásra készült.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

A rod pod hosszát a főelem nyújtásával szabályozhatjuk. Egy jó fogású csillagcsavar segítségével fixálhatjuk a kívánt hosszúságban.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

A főelem felső részén találhatók azok a mélyedések, melyekbe a bottartók szárai érkeznek. Ezek is az "egyen" csavaros elemmel rögzíthetők.

 

Carp Expert Master ROd Pod szett

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

Az összeállítást érdemes a lábbakkal kezdeni. Teljes egyértelmű a kép, a lábakat ütközésig be kell tolni, majd a csavaros elemmel stabilan rögzíteni!

 

Carp Expert Master Rod Pod szett

 

A lábak a stabil alapállapot érdekében, mind előre és hátra, mind oldalra szögben állnak. Ez a beállítás fix, nem változtatható.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

Ha már a saját lábán áll a rod pod, jöhet a bottartók állványainak rögzítése. Ez is egyszerű és egyértelmű, a csavarokkal erősen szorítsuk meg!

 

Carp Expert master rod pod

 

Ugyanúgy kell eljárni az első és a hátsó tartók rögzítésével. A magasságát is szabályozhatjuk, ennek finomhangolása úgyis akkor történik meg, ha a botokat is ráhelyezzük.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

A botállvány hossza is ekkor kerül véglegesítésre, így összeállítva már látjuk, hogy a terepviszonyok és a botok milyen hosszúságot követelnek meg.

 

Carp expert master rod pod szett

 

Jól látható, hogy a sokrétű állíthatóságnak köszönhetően egy tipikus lefelé lejtő parton is gond nélkül emelkedő szögbe állíthatók a botok, ha épp ez a cél.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

Itt az ideje a kapásjelzők beállításának! A kis készülékek áramellátásáért egy-egy 9 V-os elem felelős. Ezek nincsenek a pakkban, minden horgász maga választhatja meg milyen minőségű elemmel szeretne dolgozni.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

Kétféle elektromos kapásjelző található a csomagban, egy kék jelzőfényű, és egy zöld. Természetes színben igazodó szvingerekkel együtt áll rendelkezésre.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

A kapásjelzők előlapján legfelül két kis kék led található, ami elsősorban arra szolgál, hogy jelezze, a kapásjelző működik, be van kapcsolva. Ezek kapás esetén élénk fényre váltanak. A bekapcsolás a jobb felső helyen található "On/Off" gombbal történik. Ezt hang és fényjelzés nyugtázza. Alatta a "Volume" gomb négy lépcsőben állítja a hangerőt. Baloldalt, felül, a "Sensivity" gombbal a kapásjelzés érzékenységét szabályozhatjuk. Nyolc lépcsőben állíthatjuk be az érzékenységet, amit hangjelzés is segít beazonosítani. Ahány taktust hallunk, olyan számú érzékenységre kapcsoltunk. Az egy taktus a legérzékenyebb. Szemléletes, ha úgy értelmezzük, hogy a forgótárcsa nagyon kis elmozdulására is azonnal jelzést kapunk. Így az érzékenységet felléptethetjük a nyomógomb segítségével egészen 8-as fokozatig. Ez már azt jelenti, hogy a zsinórnak többé-kevésbé folyamatosan szaladnia kell, hogy a jelzést megkapjuk. A negyedik gomb a "Tone" feliratú, ami a jelzés hangmagasságának kívánt szintjéért felel. Itt is nyolcféle változat közül választhatunk.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

Még két nagyméretű ledet találhatunk az előlapon. Jobboldalt a kék vagy zöld led szerepe, hogy kapás után mintegy 30-40 mp-ig világít, így egyértelműen jelzi, hogy melyik boton volt az akció. A baloldali led mindkét jelzőnél piros színű, ez akkor aktív, amikor épp a kapást (és a hangjelzést) kapjuk. Ha a hangjelzés abbamarad, akkor ez a led sem világít tovább. A botok védelmére egyébként kétoldali gumírozott betét is szolgál, így puhán vehetők ki-be a nyelek, sem a boton, sem a jelzőn nem keletkeznek karcok.

 

Carp Expert Master rod pod

 

A piros led minden beállító gomb lenyomás alkalmával is felvillan, hogy jelezze, "vette" , hogy mit akarunk.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

A kapásjelző alján megtalálhatjuk a szabványos csavarmenetet és két mini jack kimenetet. A jobboldali csatlakozó a kék/zöld nagy led funkcióit továbbíthatja a szvingerhez, míg a baloldali, a piros kapásjelző led aktivitását vezetheti át. Tehát ha a jobboldalra dugjuk a szvingert, akkor a szvinger fénye addig világítani, fog, amíg a kapásjelző nagy kék/zöld ledje. Ha baloldalra, akkor a szvinger fénye a piros nagy leddel lesz összhangban.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

A szabvány meneten található gyűrű segítségével mindenféle pozícióban rögzíthetjük a kapásjelzőt.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

A bottartó vízszintesen csúsztatható és rögzíthető, a kettő, vagy három bot egymástól való távolsága variálható.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

Hasznos lehet, hogy a kék és a zöld jelzőt mindig ugyanazon pozícióba helyezzük (jobbra, vagy balra), így megszokjuk, és könnyebben reagálunk a kapásra.

 

Carp Expert Master rod pod szett

 

A kék szvinger-kapásjelző szett működés közben.

A Carp Expert Master Rod Pod szetje egy csupa fém, nagyon jól beállítható rendszer. Könnyű alumínium alkatrészei biztosítják a rozsdamentességet és az egyszerű szállíthatóságot és a hosszú élettartamot. A minden lényeges helyen igényünk szerint állítható váz, nagy variabilitást biztosít, nem nagyon van olyan extrém terep, ahol ne állná meg a helyét.

Kapásjelzők működése egyszerű, könnyen elsajátítható, a dedikált gomboknak köszönhetően minden funkciója világos, és egyedileg szabályozható. A 9 V-os elemekkel bőven kibír akár egy szezont is. A szett minden eleme minőséget sugároz, a használhatóságán túl a megjelenésére sem lehet panasz. A "soft touch" borításnak köszönhetően a fogása, érintése kellemes, minőségi. A szett a kapásjelzőkkel és szvingerekkel együtt igen jó áron kapható, így komoly konkurenciája a hasonló minőségű, de sokkal drágább rendszereknek.


A Carp Expert Master rod pod megvásárolható a Webáruházban ITT

Forrás:www.energofish.hu