Mindannyiunk szereti a pihenésre, horgászatra szánt időt eredményesen tölteni, sok szép halat fárasztani és megszákolni. Ugyanakkor, ha a vízparti tartózkodás kényelmetlen, kellemetlen, az sokszor árnyékot vet a horgászat nyújtotta élményekre. A kényelem tehát fontos! A parton töltött idő - bár férfiasan hangzana - ne legyen túlélőtúra. Épp elég az alkonyati szúnyoginvázió, a szemerkélő eső vagy a nyári hőség, nem kell, hogy derékfájással, rossz ülőpozícióból fakadó izomlázzal érjünk haza az átpecázott nap után.

Fontos a kényelem, hogy a horgászat valóban pihenés legyen!

 

Jelen cikkben igyekeztem azokat a pontokat számba venni, amit vásárlás előtt én is szerettem volna tudni. Látatlanban, pláne az interneten sokkal bizalmatlanabb az ember. Hadd ajánljak ezúttal mindenki figyelmébe egy fotelt és egy ágyat, amik személyes tapasztalat alapján bizonyítottak már. Lássuk, miért is érdemes ezekre a látszólag luxus kategóriába eső cuccokra pénzt áldozni.

Praktikus, könnyen összeállítható pontyozó szék.

Masszív, strapabíró lábak

A háttámlát erős szegecsek tartják

Először lássuk a széket. Jelenleg sok pontyozó fotelnek aposztrofált ülőalkalmatosságot találni a piacon. Ezek között van karfa nélküli és karfás, kiegészítőkkel szerelhető és állítható lábú egyaránt. Mindenki választhat igényeinek és pénztárcájának megfelelően. Az én választásom egy karfa nélküli pontyozó székre esett. Miért hívják pontyozó széknek?

Az ülőfelület feszessége gumiszalaggal állítható

Ezek a talpak bármilyen felületen stabilan megállnak

Fontos, hogy a talp alkalmazkodni tudjon a tópart egyenetlenségeihez

Szerintem a pontyhorgászat tart olyan sokáig, hogy érdemes 6-8 órát a parton tölteni, ezt pedig nem lehet bármilyen összecsukható székkel megtenni. Ez a szék megfelelően strapabíró, minden lába teleszkóposan állítható, az ülőfelület süppedését pedig az alatta található gumiszalaggal könnyedén állíthatjuk. A szövet levehető, mosható, majd egyszerűen visszahelyezhető a vázra.

Csak bele kell ülni és várni a kapást!

A magam részéről azért választottam a karfa nélküli kivitelt, mert sokszor lövöm csúzlival az etetőanyagot. Ezt pedig könnyebb egy ilyen székkel. A versenyláda pártiakat természetesen nem akarom meggyőzni, de be kell valjam, idén én elő sem vettem a ládámat. A szék bal oldalára nagyszerűen elfér egy teleszkópos lábú pontyozó asztalka, amire a csalit szoktam tenni, elé kerül a vödörben a megkevert etetőanyag. Job oldara kerül a bottartó 1-2 bottal attól függően, hogy a keszegeket hajkurászom, vagy a pontyokat. Ráadásként ez a szék nagyon könnyen összehajtható, alig foglal helyet az autó csomagtartójában. Ajánlom mindenkinek, aki kényelmesen szeretné eltölteni a horgászatra szánt időt.

Fontos az éjszakai pihentető alvás, már amennyi a kapásuk miatt kijut belőle!

Akár a széknél, a lábak itt is külön-külön állíthatóak

Gumiszalag feszíti a fekvőfelületet. Természetesen ez is állítható.

Térjünk most rá arra, mibe érdemes beruházni, ha az ember az éjszakát is a parton töltené? Mindenképpen kell egy sátor, ami megvéd a szúnyogok támadásától, de a hirtelen kialakuló záporoktól, zivataroktól is. Gyerekkorormban rengeteget sátoroztunk, és való igaz, el lehet tölteni egy-két éjszakát a polifoam + hálózsák kombináción is. De miért ne tehetné ezt az ember kényelmesebben?

Gyorscsap védi az ágy lábait az összecsuklástól.

A háttámla is állítható

A lábak itt is felveszik a terület egyenetlenségeit

Egy ágy sokkal kényelmesebbé teheti az éjszakába nyúló, reggelig tartó pecát, könnyebb is kiugrani belőle, ha a kapásjelző vadul sípolni kezd. A Webfishing Center Horgász Webáruház által forgalmazott ágyak zöme hat állítható lábával ideális választásnak tűnik. Szerkezetileg pontosan olyan, mint a pontyozó szék, állítható gumival az alján. Mind a hat lába teleszkópos, ezért könnyű beállítani szinte bármilyen terepen. Az ágyhoz tartozik egy lehúzható, vízhatlan szövet, melyet az ágy lábára erősítve megvédhetjük azt a saras, vizes csizmától, bakancstól.

Ráadásként kis zsebet találhatunk az ágy oldalán fejlámpának és más fontos dolgoknak

Két könnyed mozdualttal összehajtható

Teljesen összecsukott állapotban könnyű szállítani

Akárcsak a szék, ez az ágy is könnyedén összecsukható, csomagtartóba elpakolható. Nem kell pilótavizsga a felállításához, sem a karbantartásához, ugyanis ennek a huzata is könnyedén leszedhető és mosható. Mindkét termék hasznunkra válhat a vízparton. Habár most még luxus kategóriába tartozónak tűnnek, biztos vagyok benne, hogy el fognak terjedni, hiszen kényelmesen mégiscsak jobb horgászni. Nem igaz?


A Webfishing Center Horgász Webáruház kínálatában megtalálhatóak a horgászbútorok széles skálája! A linken elérhetőek: HORGÁSZBÚTOR